Aquest blog, es tracta d’un espai creat per a l’assignatura d’Alfabetització Digital, on l’objectiu és plasmar les meves reflexions, idees, preguntes… que es plantejaran durant les sessions al llarg de l’assignatura. D’aquesta manera es portar un control del meu aprenentatge envers els continguts treballats a l'aula.

29 oct 2011

Sessió 9: Seguim treballant amb el Adove Photoshop. 27/10/11

Aquesta sessió amb l’Àngels hem seguit treballant amb el Adove Photoshop, de la mateixa manera que a la sessió anterior vam centrar-nos més en la mida i el pes de les imatges en aquesta sessió hem treballat amb els components de colors de les imatges.

Trobo que el fet de treballar amb imatges em pot servir en el meu futur com a mestra, per tal de ressaltar la part de la imatge que vull treballar amb els meus alumnes. La veritat és que m’he adonat que no treballar amb el photoshop és anar endarrerida en el món de les noves tecnologies.

Adjunto també com a l’anterior sessió una reflexió sobre les nostres impressions i els passos que s’han anat seguint durant la sessió: 

Experiències de treballar amb el photoshop  a través de diverses imatges.
Seguint amb l’experiència de la sessió anterior, 27/10/11, en la qual treballàvem amb la mida i el pes de les imatges, en aquesta hem retocat diferents fotografies centrant-nos bàsicament en els colors d’aquestes.
La primera imatge que hem escollit és una d’uns pebrots, en la qual, hem seleccionat la vareta màgica, que el que fa  és seleccionar un color i tot el que considera que és de la mateixa tonalitat o semblant a aquest, és a dir, que els colors han de ser molts similars perquè els consideri iguals i els seleccioni tots o no.
Per exemple, si nosaltres posem tolerància 100 ( del color negre )selecciona gairebé tot el que troba negre a la imatge o similar, en canvi, tolerància 32, és molt millor, perquè en comparació amb l’altre, aquest només agafa la part negre del fons, sense tocar les tonalitats més fosques dels pebrots. Si ara, nosaltres premem el botó shif i pixem amb la vareta la part no ajustada de la imatge, s’ajusta perfectament a la zona només negre.
Seguidament treballem , doncs, amb la paleta capes, fem una duplicació de la capa, seleccionem aquesta nova capa i premem suprimir. D’aquesta manera amaguem la capa opaca,  i tota la zona marcada es transforma amb transparent, tot i així encara no som capaços de veure-ho, ocultem les altres dues capes i el fons se’n va , quedant d’aquesta manera, completament transparent.
A continuació fem ús de l’eina “Lazo magnètico” ens dediquem a resseguir un pebrot lentament i pixem a canals . Els canals “Alfa” influeixen en el pes de la imatge, la podem carregar fent clic a control i a la miniatura de la imatge i d’aquesta manera es selecciona simplement el pebrot que nosaltres acabem de resseguir. Si ara pixem a mode “ estàndard”  agafem un pinzell, mentre premem a la miniatura petita , la qual, ens deixa escollir la mida del pinzell, podem comprovar com , si nosaltres pintem de color negre sobre el pebrot seleccionat, aquest apareix amb més intensitat de color vermell, en canvi si pinto amb el color blanc surt més fosc, més negre. Si ara pixem a “Màscara ràpida” ( que ens permet seleccionar els colors que nosaltres volguem) , podem seleccionar un altre color per el fons de la imatge, de manera, que es veu molt millor el pebrot que hem seleccionat. Si guardem la selecció i la carreguem, incloent una selecció podem escollir la selecció que vulguem, en aquest cas, el vermell.Finalment a la paleta de capes hem posat, “ añadir máscara vectorial” de manera que només surten els objectes seleccionats anteriorment, ni el fons ni cap altre objecte que es podia trobar a la fotografia abans.  Hem acabat copiant la capa, duplicant-la, eliminant-la desencadenada i a l’hora d’aplicar-la apareixia la miniatura, doncs, retallada . 


No hay comentarios:

Publicar un comentario