Aquest blog, es tracta d’un espai creat per a l’assignatura d’Alfabetització Digital, on l’objectiu és plasmar les meves reflexions, idees, preguntes… que es plantejaran durant les sessions al llarg de l’assignatura. D’aquesta manera es portar un control del meu aprenentatge envers els continguts treballats a l'aula.

29 oct 2011

Sessió 6: Un llarg camí. 11/10/11

Avui amb en Joan Anton hem estat parlatn de les lectures, cada grup ha presentat un petit resum de la seva lectura. Hem estat parlant sobre el tracta de les noves tecnologies dins la societat. Tot de primeres no agrada, espanta. De manera que les noves tecnologies de la mateixa manera que la primera aparició del llibre, ha estat rebutjat ja que la societat sempre busca motius per no avançar i rebutjar per tant les coses noves. Fa por que les coses canviïn i no s’acaba d’entendre que el fet d’incorporar una nova tecnologia a la societat no provocarà la desaparició d’una altre. De manera que l’aparició de la televisió no va fer desaparèixer el llibre, ni la de l’ordinador va fer desaparèixer la televisió, i així successivament.

És important per tant conscienciar a la societat de que això es així, i per aquest motiu és necessari incorporar-ho des de petits a les escoles.

També avui, en Joan Anton ens ha posat un vídeo on es parlava de que la tecnologia implica un canvi de metodologia. Crec que es un punt important ja que contínuament s’estan incorporant noves tecnologies però el mètode d’ensenyament i la mentalitat de la societat no canvia a la mateixa velocitat.

És necessari, que canviem de metodologia a la vegada que s’incorporen les noves tecnologies? 

No hay comentarios:

Publicar un comentario